Skip to main content

Bagaimana nak tambah pendapatan bulanan.

Assalamualaikum uols.

Hari ni Leeza nak cerita2 tentang bagaimana kiter nak tambah pendapatan bulanan. Mungkin ramai kat luar sana mempunyai masalah yang sama dengan Leeza. Leeza walaupun kerja kerajaan tapi tanggungan Leeza sangat besar.Kenapa...? Kalau ada yang masih belum kenal Leeza, Leeza ni mempunyai 8 cahaya mata anugerah Allah. Jadi kalau tinggal di bandar ni cabaran bab perbelanjaan ni memang biasa kan.

Jadi... apa yang Leeza buat? Leeza buat Mary Kay ni la. Senang ke buat Mary Kay ni? Untung ke? kan... Kalau kiter have to buat kiter akan buat walaupun susah betul tak? Semua perempuan suka cantik so sebenarnya tidaklah susah sangat buat Mary Kay ni cuma kena follow cara yang Mary Kay dah bagi dan rajin berusaha.

So Leeza ni sebenarnya bukanlah jenis yang pandai sangat bercakap bab2 marketing ni, ditambah pulak ada big 'M' yang selalu menghalang kejayaan tu. hahahahaha. Leeza sendang berusaha... berusaha melawan alasan2 yang dicipta oleh diri sendiri. Berusaha mengubah diri. Meniaga ni tak boleh malu... tak boleh malas.

Apa yang bestnya bisness Mary Kay ni kiter boleh collect untung dari jualan runcit. Jadi kalau kiter belum bersedia untuk develop team/pasukan jadi fokuslah kepada jualan. Dalam Mary Kay tak de konsep macam MLM lain... kena beli beberapa banyak untuk dapatkan pangkat la dapatkan komisyen la... last kiter yang kerugian kan.

So far setiap bulan untung runcit Leeza tak la banyak dalam RM200-RM500 je...sikit ke? Sikit la sebab setakat itu je usaha Leeza. Sebab Leeza buat sharing dengan kawan2 je... tak buat skincare kelas...tak buat make up kelas... jadi berbaloi la kan. Siapa nak bagi uols RM200? betul tak.

Oklah esok kiter dah sambut Ramdhan kan. Selamat menjalankan ibadat berpuasa ye. Apa azam uols Ramadhan ni? Perlu ada azam ke kan... Leeza ada... Leeza nak tingkatkan amalan dan nak perbaiki perangai/tingkah laku Leeza. Semoga Ramadhan ini dapat menjadikan Leeza hamba Allah yang lebih baik. Ameen.

Bye.

Leeza | 0136020837

Comments

Popular posts from this blog

True Dimension Lipstick - Membuatkan anda tampak anggun.

True Dimension Lipstick
Selain dari cream lipstik Mary Kay juga mempunyai True Dimension Lipstik yg sangat menarik warnanya. 
Arctic Apricot Flamenco Red Sparkling Rose Magenta Chill
Harga : RM64.00 sahaja.... 
Kalau ulos berminat nak order blh pm Leeza  sms/wassup Leeza | 0136020837 @ email me : zalie_lieza@yahoo.com





The Secret To Flawless...

Foundation Mary Kay adalah produk pertama yg Leeza cuba masa mula2 mengenali Mary Kay. Masa tu foundation lama...Full coverage foundation nama dia. Now foundation Mary Kay da semakin menarik dan terbaikkkkk...dgn TimeWise Foundation. Keistimewaannya... foundation light sgt...bila pakai foundation rasa mcm x pakai je...pastu ada anti ageing lagi.... Kalau tak percaya boleh cuba. 1 tiub ni tahan about 6 month...itu kalu sehari berkali2 uols pakai la...sgt jimat la....kalu setakat pakai 2 kali sehari tu may be tahan dekat 8 bln la....tp kenalah pakai dgn cara yang betui...baru la jimat...

Nak cuba tak... contact Leeza ok... bye...bye...

Masih setia dengan MK

Ini koleksi harian yg diusung2 ke opis dan keluar jalan.Bermula dari tahun 2009 dengan foundation MK ni sampai sekarang masih dengan MK. Bukan setakat foundation... semuanya MK lah...eyeliner, lipstik, blusher, eyeshadow...mineral powder.

Sangat puas hati. Memang mahal skit la kawan2 tp tahan lama namun masih murah dan boleh dikategorikan harga patut jika dibandingkan dengan Bobby Brown dan yang seumpama dengannya.

Kalau korang berminat nak order product MARY KAY anytime boleh wassup Leeza | 0136020837. Masih mengambil order walaupun sekarang mostly fokus kepada bisness Shaklee.

Nanti Leeza cuba mengarang bout MK produk ni. Apa specialnya sgt MK to me.

Leeza | 0136020837
zalie_lieza@yahoo.com