Skip to main content

Satin Lip

APA KATA PAKAR PERUBATAN,
Bibir mempunyai lapisan perlindungan luar yang amat nipis. Apabila usia meningkat, lapisan yang nipis ini bertambah tipis. Untuk memburukkan lagi keadaan, kulit bibir tidak memiliki kelenjar peluh atau sebum. Tanpa lapisan perlindungan peluh dan minyak semula jadi ini, bibir cepat kering, mudah mengelupas dan menjadi tua lebih cepat berbanding kulit di bahagian-bahagian badan yang lain.


FAKTA: Untuk mereka yang berkulit cerah, saluran darah yang boleh dilihat pada bibir membuatkan bibir kelihatan berwarna walaupun ia sebenarnya tidak mengandungi pigmen. Untuk mereka yang berkulit gelap, bibir mengandungi tahap melanin yang tinggi yang membuatkan bibir kelihatan lebih tebal dan saluran darah hampir tidak kelihatan.



Lip Balm - Ujian klinikal menunjukkan bahawa satu aplikasi Satin Lips® Lip Balm sahaja sudah berkesan untuk melembapkan bibir sekurang-kurangnya selama enam jam.


Lip Mask - Berkesan untuk mengelupaskan sel-sel kulit mati pada permukaan yang menyebabkan bibir kelihatan kusam dan tak bermaya.


BAGAIMANA PRODUK INI MEMBANTU ANDA

Satin Lips® Lip Balm mengandungi ramuan bahan-bahan istimewa, termasuklah derivatif vitamin A dan E Bibir mempunyai lapisan perlindungan luar yang amat nipis. Apabila usia meningkat, lapisan yang nipis ini bertambah tipis. Kita kehilangan lapisan perlindungan minyak dan air yang penting untuk mengekalkan lembapan bibir. Tanpa lapisan perlindungan peluh dan minyak semula jadi, bibir cepat kering, mudah pecah-pecah dan menjadi tua lebih cepat berbanding kulit di bahagian-bahagian badan yang lain.

Satin Lips® Lip Mask mengandungi manik-manik halus yang bertindak lembut dan berkesan untuk mengelupaskan sel-sel kulit mati pada permukaan yang menyebabkan bibir kelihatan kusam dan tak bermaya.

serta Ceramide 2, untuk membantu melembapkan bibir yang kering dan kasar. Balm ini melembapkan bibir sekurang-kurangnya selama enam jam, di samping membentuk satu perlindungan limunan untuk mengekalkan lembapan bibir.

BAHAN-BAHAN UTAMA & FUNGSI
Ekstrak teh hijau (ekstrak Camellia sinensis)
Antioksidan: Bahan ini, yang juga dikenali sebagai pemusnah radikal bebas, membantu melindungi kulit daripada kesan-kesan negatif akibat radikal bebas dari persekitaran.
Agen Penyegar: Terkenal dengan ciri-ciri yang menenang dan menyegarkan.
Derivatif Vitamin C (Askorbil palmitat)
Antioksidan: Bahan ini, yang juga dikenali sebagai pemusnah radikal bebas, membantu melindungi kulit daripada kesan-kesan negatif akibat radikal bebas dari persekitaran.
Derivatif Vitamin A (Retinil palmitat)
Perapi: Memperbaiki penampilan kulit (contohnya, kulit kelihatan lebih lembut, lebih licin).
Derivatif Vitamin E (Tokoferol acetat)
Antioksidan: Bahan ini, yang juga dikenali sebagai pemusnah radikal bebas, membantu melindungi kulit daripada kesan-kesan negatif akibat radikal bebas dari persekitaran.
Ceramide 2
Perapi: Memperbaiki penampilan kulit (contohnya, kulit kelihatan lebih lembut, lebih licin).

TEMPOH PENGGUNAAN
Lebih kurang 11 bulan apabila set bibir digunakan 3-4 kali seminggu.

CIRI-CIRI
Sesuai untuk kulit sensitif
Diuji secara klinikal untuk kerengsaan dan alergi kulit
Bebas daripada pewangi
Bebas daripada minyak
Tidak komedogenik
Diuji oleh ahli oftalmologi
Sesuai untuk pemakai kanta lekap

Comments

Popular posts from this blog

True Dimension Lipstick - Membuatkan anda tampak anggun.

True Dimension Lipstick
Selain dari cream lipstik Mary Kay juga mempunyai True Dimension Lipstik yg sangat menarik warnanya. 
Arctic Apricot Flamenco Red Sparkling Rose Magenta Chill
Harga : RM64.00 sahaja.... 
Kalau ulos berminat nak order blh pm Leeza  sms/wassup Leeza | 0136020837 @ email me : zalie_lieza@yahoo.com





The Secret To Flawless...

Foundation Mary Kay adalah produk pertama yg Leeza cuba masa mula2 mengenali Mary Kay. Masa tu foundation lama...Full coverage foundation nama dia. Now foundation Mary Kay da semakin menarik dan terbaikkkkk...dgn TimeWise Foundation. Keistimewaannya... foundation light sgt...bila pakai foundation rasa mcm x pakai je...pastu ada anti ageing lagi.... Kalau tak percaya boleh cuba. 1 tiub ni tahan about 6 month...itu kalu sehari berkali2 uols pakai la...sgt jimat la....kalu setakat pakai 2 kali sehari tu may be tahan dekat 8 bln la....tp kenalah pakai dgn cara yang betui...baru la jimat...

Nak cuba tak... contact Leeza ok... bye...bye...

Masih setia dengan MK

Ini koleksi harian yg diusung2 ke opis dan keluar jalan.Bermula dari tahun 2009 dengan foundation MK ni sampai sekarang masih dengan MK. Bukan setakat foundation... semuanya MK lah...eyeliner, lipstik, blusher, eyeshadow...mineral powder.

Sangat puas hati. Memang mahal skit la kawan2 tp tahan lama namun masih murah dan boleh dikategorikan harga patut jika dibandingkan dengan Bobby Brown dan yang seumpama dengannya.

Kalau korang berminat nak order product MARY KAY anytime boleh wassup Leeza | 0136020837. Masih mengambil order walaupun sekarang mostly fokus kepada bisness Shaklee.

Nanti Leeza cuba mengarang bout MK produk ni. Apa specialnya sgt MK to me.

Leeza | 0136020837
zalie_lieza@yahoo.com